Panouri decorative din CORTEN

Oțelul Corten devine din ce în ce mai popular in randul materialelor folosite pentru constructii si decoratiuni.

Aspectul său unic și finisajul oxidant natural îl fac deosebit de dorit pentru multe proiecte arhitecturale. Oțelul degradat, cel mai cunoscut sub marca Corten steel, este un grup de aliaje de oțel care au fost dezvoltate pentru a îndepărta nevoia de vopsire și pentru a forma un aspect stabil de rugină, dacă sunt expuse vremii timp de câțiva ani.

Oțelul degradat are o rezistență crescută la coroziunea atmosferică în comparație cu alte oțeluri. Corten rezistă efectelor corozive ale ploii, zăpezii, gheții, ceații și altor condiții meteorologice prin formarea unui strat de oxidare maro închis peste metal, care inhibă penetrarea mai profundă și anulează necesitatea vopsirii și a întreținerii costisitoare a ruginii anii. În termeni simpli, oțelul este lăsat să ruginească și rugina formează un strat protector care încetinește viteza de coroziune viitoare.

Corten

CARE ESTE DURATA DE VIATA A OTELULUI CORTEN?

Nu există un răspuns exact la această întrebare. Depinde de mediul și de modul în care a fost instalat. Multe proiecte care foloseau Corten au fost instalate cu peste 40 de ani în urmă și nu există probleme. Corten va avea o durată de viață mai lungă decât oțelul laminat la rece. Una dintre cele mai frecvente probleme este utilizarea unui oțel ușor. Folosirea unui oțel mai greu este cel mai important lucru pe care îl puteți face pentru a crește longevitatea oțelului Corten.

Corten

OȚELUL CORTEN VA CONTINUA SA RUGINEASCA?

Otelul Corten nu isi oprește niciodată complet ruginirea. Procesul de degradare are loc după instalarea panoului. În cele din urmă scade și, din acel moment, finisajul acționează ca un strat protector pentru metalul de bază. Acest strat protector oprește în mod esențial coroziunea. Analiza de laborator a filmului de rugină a arătat că elementele ce formeaza aliajul din oțel, în special cupru, crom și nichel, au produs compuși insolubili care au înfundat porii la interfața rugină / oțel, punând astfel capăt regenerării.

Corten

OTELUL CORTEN POATE FI SUDAT?

Da, oțelul Corten este un oțel structural sudabil, o altă caracteristică care îl face popular și versatil într-o varietate de utilizări.

UTILIZARI PENTRU OTEL CORTEN

Corten este utilizat în mod popular în industria imobiliarelor și a construcțiilor – de la structuri de locuințe și poduri, până la panouri decorative. Acesta este potrivit pentru pereți, margini, despărțitoare, jardiniere, panouri de gard, porti; într-adevăr, versatilitatea sa pare să fie limitată doar de imaginația designerului.